Hanna och den vita hästen

Canon eos 550d / Canon eos 600d + Canon ef 50mm 1,4 USM / Canon ef 100mm 2,8 Macro USM
 
I Tisdags kväll åkte jag med min kompis Hanna till stallet där hon rider. Igentligen hade vi hoppats att hon hade fått rida en brun och vit häst men istället fick hon rida en vit, som gick minst lika bra att fota.
Det blev en utmaning att fota i ett ganska mörkt ridhus, något jag aldrig har gjort innan. Isot fick jag höja till ända upp till 1600, vilket blev ganska mycket brus men jag lyckades rädda bilderna i Photoshop tackvare att jag hade fotat i raw.
Efter en cirka timmes fotografering med två tunga kameror tog jag och Hanna en fika innan vi åkte hem.
 
När jag hade kommit hem märkte jag att jag hade gjort något korkat jack-val. Jag hade nämligen tagit min fina tjocka jacka från Hollister som dessutom drar till sig dofter. Och ni kan ju gissa vad den luktade. Så nu har den hängt på balkongen i 3 dygn och den vill fortfarende inte släppa ifrån sig lukten. Men det har iallafall blivit något bättre så vi får se när jag kan använda den igen!

Bakom dina solglasögon finns inget motljus

Canon eos 550d + Canon ef 50mm 1,4 USM
 
Efter skolan idag kom vår mormor hem till oss för att fika och även prova ett par shorts på mig. Hon är jätteduktig på att sy och nu håller hon på med att sy ett par turkosa shorts till mig som är perfekta till sommaren.
När hon skulle köra hem hjälpte jag henne med att bära ner lite saker till bilen och när hon hade kört iväg såg jag solen som lyste bakom husen. Plötsligt poppade upp en idé i huvudet på mig hur coola bilder det skulle kunna bli i motljuset. Så snabbt rusade jag upp för alla tusentals trappor, fick tag på syrran och fixade till henne lite.
Väl nere på gatan höll solen på att försvinna bakom husen så fort tog jag några bilder. Men efter en stund upptäckte jag, för det första hade solen försvunnit helt. För det andra hade en dum röd och blå parkeringsskylt skickligt placerat sig på vänster sida om Lovisa på bilderna. Attans också! Men till plan B. In på gården och ta några sista bilder, (STORT OBS! Vår gård = ingen sol = inga motljusbilder). Men det får duga och visst fick vi till några hyffsade bilder även om det inte blev några motljusbilder?!

Akvarelleffekt

Nu på sistonde har jag sett att många bloggare har använt en akvarelleffekt. Så nu har jag provat det själv!
Jag tyckte det blev jättesnyggt och  jag har även planer på att blanda teckningar eller skisser med denna effekten. Vi får se hur det blir med det! Om ni också vill fixa till en sådan effekt så finns det en bra tutorial HÄR!

En fransk kissemiss

Canon eos 550d + Canon ef 50mm  1,4 USM
Den här lilla kissen träffade vi på i Paris. När jag skulle fota honom hängde kamerans rep ner på marken så han började jaga repet, så sött!
 
Min favorit bild är nog den översta tror jag. Men jag kunde inte riktigt betämma mig om jag skulle ha bilderna i färg eller i svartvit så jag tog båda, vilken version tyckte ni blev bäst?

Fem dagar i Paris

Här kommer några av bilderna jag fotade i Paris.
 
Första dagen var en måndag. Vi började att gå upp genom staden för att titta på kyrkan "Notre Dame".
 
Påvägen dit gick vi över en bro där kära par hade skrivit sitt namn på ett hänglås och sedan låst fast det på brons räcke.
 
Sen avslutade vi dagen på Champs Elysee. Där hittade jag en Abercrombie and fitch affär som hade fyra våningar med bara kläder. Efter att ha tittat på alla fyra våningarna hittade jag tillslut en rosa munkjacka.
 
 
På tisdagen åkte vi ut till Versailles och tittade på det STORA slottet. Man kan ju verkligen inte klaga på att det är för lite guld..!
 
På onsdagen fick jag träffa Mona Lisa på Louvren. Och även titta på annan konst på museet d'Orsay.
 
På torsdagen började vi med att titta på Sacre Coeur.
 
Klockan 17.30 samma dag var det dags att åka högst upp i Eiffeltornet. Lääskigt!
 
På fredagen skulle vi åka hem men innan planet gick hann vi med att titta på en kyrkogård som hette Père Lachaise Cemetery. Men där glömde jag att fota.
 
Där blev det en kort sammanfattning om vad jag hann med i Paris!

Restart

Hej igen!
Efter ett par veckors bloggpaus är jag tillbaka igen! Under tiden har jag bland annat hunnit åka till Paris, vilket innebar många bilder.
 
Designen har även fått byta kläder och fick istället ett fräschare utseende. Jag har också skapat en ny kategori, "Livet genom en mobilkamera" där kommer jag publicera inlägg med bilder som är tagna ur vardagen. Detta kommer antagligen leda till fler inlägg.
 
Så.. NU KÖR VI!
 

Tillbaka till startsidan?